מגוון מאכלי שבת מהמטבח היהודי | "במטבח של מירי"

    חיה ספיר 2 Comment on מגוון מאכלי שבת מהמטבח היהודי | "במטבח של מירי"

    מדינה יהודית אוכל יהודי: למרות שהימין ניצח השבוע את הבחירות, מדינת הלכה לא תהיה כאן, אבל לאוכל יהודי, נראה שאין מי שלא מתחבר. בתכנית השבועית "במטבח של מירי" הגישה השפית מירי זורגר מגוון מתכונים מיוחדים למטעמים היהודיים המוכרים | התכנית והמתכונים לפניכם

    צילום: שמוליק כהן
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חמין

    מצרכים:

    1 1/2 בשר אסדו

    2 בצלים קצוצים

    3 שיני שום כתושות

    500 גר שעועית בצבעים שהושרתה כלילה

    1 כוס גריסים מושרים כשעה במים

    1.5 כפיות מלח

    1 1/2 כפות פפריקה מעושנת

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית גריל עוף

    1/2 כפית שום מעושן

    פלפל שחור  

    300 גר' תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה

    אופן ההכנה:

    תחילה מטגנים עד להשחמה את הבצל מוסיפים את השום ומטגנים קלות

    מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הכוונים

    מוסיפים את שאר המרכיבים מתבלים ומכסים במים

    מבשלים כ 3 שעות

    או מנחים על הפלטה ללילה


    קוגל ירושלמי

    מצרכים:

    1 ק"ג אטריות דקות לקוגל

    1/2 כוס שמן

    6 ביצים

    3 כוסות סוכר

    1/2 כוס שמן

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות מלח

    אופן ההכנה:

    בשלי את האטריות לפי הוראות היצרן

    שטפי סנני והחזירי אל הסיר

    ערבבי עם השמן והניחי בצד

    במחבת מתאימה הכיני קרמל מהסוכר והשמן 

    כשהקרמל מוכן שפכי אל האטריות


    קוגל תפוח אדמה

    מצרכים:

    15 תפוחי אדמה לבנים קלופים ומגורדים דק

    12 ביצים

    2 כוסות שמן

    2 כפיות מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס

    1/2 כוס מים 

    אופן ההכנה:

    מערבבים את כל הרכיבים אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעתים

    או בסיר על אש נמוכה


    קוגל over night

    מצרכים

    6 תפו"א קלופים

    6 ביצים

    1/2 כוס שמן

    1 כוס מים

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    את הביצים יש לשים בקערה מתאימה ולטרוף עם המים

    את תפוחי האדמה יש לגרד במגרדת דקה ולהוסיף אל מסת הביצים

    לתבל במלח פלפל ולערבב

    לטעום ולתקן תיבול

    את השמן יש לחמם היטב ולשפוך על המסה ולערבב

    להעביר לתבנית חד פעמית בינונית גבוהה ולאפות כ 3 שעות בתנור שחומם מראש ל 170  מעלות

    לאחר מכן להנמיך את המעלות ל 100 ולהשאיר למשך לילה בתנור


    קישקע

    מצרכים:

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    1 תפוח אדמה מגורר דק

    1 כוס קמח

    1 כוס קורנפלקס טחון דק

    1 כוס פירורי לחם

    1 כוס שמן

    1 כוס מים רותחים או רוטב מהחמין

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1.5 כפית מלח

    2 כפיות סוכר

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כפית גריל עוף

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    מערבבים את הרכיבים לבצק סמיך

    בנייר אפיה מכינים גלילים מוסיפים אל החמין ומבשלים כל הלילה


    פתיתים

    מצרכים:

    2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

    2 גזרים חתוכים במגרדת לזוילאן

    1 חב פתיתים אפויים 

    1/3 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור 

    אופן ההכנה:

    מטגנים תחילה את הבצל לשקיפות

    מוסיפים את הגזר ומגנים קלות

    מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד להשחמה של הפתיתים

    מוסיפים מים מתבלים ומביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את האש

    מבשלים עד לאידוי הנוזלים


    פטה כבד

    מצרכים:

    500 גר' כבד צלוי

    3 בצלים פרוסים

    150 גר' חזה עוף

    100 גר' מרגרינה

    3  ביצים קשות

    1/2  כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    במחבת  עמוקה ורחבה יש לטגן תחילה את הבצלים עד להשחמה קלה

    להוסיף את חזות העוף ולטגן עד להשחמה קלה מאוד

    להוסיף את הכבדים ולתבל

    להוסיף מרגרינה ולתגן תוך כדי ערבוב עד להמסת המרגרינה

    להוסיף את הביצים ולטגן 5 ד' נוספות

    לצנן ולטחון למחית חלקה את כל המסה של הכבדים

    לשים מיד בפורמות רצויות אול לגלגל ללגליל בגודל הרצוי

    לשמור בקרור ולהגיש קר


    קרפיון אפוי בירקות

    מצרכים:

    6 מנות קרפיון נקי

    למרינדת השריה

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כפית א מרק בטעם בצל

    1/2 כפית מלח

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    2 שיני שום כתושות

    1/3 כוס שמן

    לירקות:

    250 גר' אפונה קפואה

    250 גר' שעועית ירוקה שלמה

    250 גר' עגבניות שרי חצוית

    1 בצל  פרוס

    1/2 כפית מלח

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    4-5 כפות שמן

    אופן  ההכנה:

    מ ערבבים בקערה את מצרכי המרינדה

    מעבירים אל הקערה את הדגים מערבבים היטב ומשהים לשעתיים במקרר

    בתבנית מתאימה מניחים את הירקות מתבלים ומערבבים 

    מניחים מעל את פרוסות הקרפיון ומכסים בניר כסף

    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה

    מסירים את הכסוי ואופים עד להשחמה

    להאזנה לתכנית המלאה:

     



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      בקוגל איטריות לא כתוב אם מכניסים לתנור אחרימכל התהליך